Volledig scherm
Kunstcentrum geopend in voormalige basisschool Noorderlicht in Den Bosch © Noor Reigersman

Kunstcentrum geopend in voormalige basisschool Noorderlicht in Den Bosch

DEN BOSCH - Met veel belangstellenden uit de buurt ging zondag het nieuwe Kunstcentrum Noorderkunstlicht in De Rompert in Den Bosch officieel van start met een open dag. De voormalige basisschool Noorderlicht herbergt beeldend kunstenaars, musici, fotografen en multicultureel Stichting Ons Poppetje. 

,,We kunnen hier vijf jaar zitten", verklaarde beeldend kunstenaar Frank Willems. ,,ABS, Atelier Beheer Stichting, beheert het. We hebben het met zijn allen opgeknapt. Als je er vijf jaar zit, dan kun je er iets persoonlijks van maken. We wilden een open dag houden zodat de buurtbewoners kunnen zien wat hier gebeurt." En dat waardeerde wijkbewoonster Petra van Teeffelen zeer. 

,,De Rompert is een beetje een slaapwijk. Er is geen buurthuis, dus misschien kunnen we samenwerken met dit kunstcentrum. Ik denk bijvoorbeeld aan een salsaworkshop, en een terras op het schoolplein. Dan komt er meer leven in de wijk en meer betrokkenheid." De zandbak is al omgetoverd tot een buurtmoestuin. Daar zorgde musicus Noël Josemans voor, samen met dertig mensen uit de wijk. Zelf huurt hij het voormalig theaterlokaal. ,,Het is een oefenruimte, ook voor bands." 

Achter de muziekruimte bevindt zich de ruimte van Stichting Ons Poppetje. ,,Kinderen kunnen hier schilderen en knutselen", aldus Edwin Maria. "Jongeren kunnen hier leren hoe ze te werk moeten gaan als deejay en voor ouderen organiseren we dansmiddagen." 

Buurtbewoonster Gonny Engelgeer was enthousiast. ,,Heel leuk dit. Ik ben blij dat het nu niet verpaupert. Dit is een goede herbestemming."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch