Volledig scherm
Laanbomen op de trekker. © William Hoogteyling

Laanbomen langs grote doorgaande wegen in Den Bosch

DEN BOSCH -  Méér bomen in Den Bosch. De komende weken komen er  in totaal tweehonderd nieuwe laanbomen langs de Maastrichtseweg, Vlijmenseweg, Onderwijsboulevard, Zandzuigerstraat, Orthenseweg, Bruistensingel, Empelseweg en Treurenburg.

De nieuwe aanplant is onderdeel van het vergroeningsplan. Wethouder Mike van der Geld daar over: ,,We verwachten zwaardere regenbuien en vaker extreem warm weer. Groen is een goede maatregel om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Bovendien zorgt het voor een prettiger leefomgeving en meer biodiversiteit. Daarom planten we extra bomen. Allemaal om naar ons doel klimaatbestendig in 2050 toe te werken.”

Mini-bossen in de wijken

Behalve de aanplant van bomen worden er in de gemeente ook mini-bossen (‘Tiny Forest’) van 250 tot 400 vierkante meter aangelegd. Zoals tussen de wijken Haren en Reit, Aartshertogenlaan, het Vladerackenpark in Rosmalen en aan de Engelsedijk. Dit jaar komen er in ieder geval nog drie bij: aan het Maasoeverpad, bij sportpark Maliskamp en het Eikenburgbos in Maliskamp.

Met die kleine bosjes, aangeplant door het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en de wijkbewoners, wil de gemeente de biodiversiteit in het stedelijk gebied versterken én een plek maken voor inwoners mens en verschillende dieren. 

 1. Problemen voor Computerhuis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  Problemen voor Computer­huis Den Bosch, gesprekken over nieuwe stijl

  DEN BOSCH - Foutje bedankt, of is er iets anders aan de hand? Hoe dan ook, het Computerhuis in Den Bosch (onder de vleugels van vrijwilligersorganisatie Humanitas) dreigt op te houden te bestaan. ,,Door de verlaging van de subsidie voor de komende jaren moet Humanitas bezuinigen en hebben ze besloten het Computerhuis af te stoten’’, schetst betaalde kracht Anita de Gier, die namens Humanitas het Computerhuis leidt. En daarmee lijkt de toekomst voor de hulp aan kwetsbare inwoners die digibeet zijn onzeker.
 2. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
  PREMIUM

  Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

  DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch