Volledig scherm
De auto belandde scheef in een sloot in Haren, bij Oss. © Politie Den Bosch

Lange achtervolging over snelwegen eindigt in drassig weiland in Haren

DEN BOSCH/HAREN - Op de A2, A50 en lokale wegen in de gemeente Oss heeft zich dinsdagochtend een lange politieachtervolging afgespeeld. Twee mannen in een gestolen auto negeerden rond 04.15 uur een stopteken op de A2 bij knooppunt Empel en slaagden erin om bijna een halfuur de achtervolgende politie-auto's voor te blijven. 

Volledig scherm
De gestolen auto in de verte, na de achtervolging. © Politie Den Bosch

Het resulteerde in een flinke achtervolging, eerst over de A2 richting Eindhoven, vervolgens over de A50 richting Oss. Op verschillende opritten stonden extra politiewagens, die bij het passeren van de gestolen auto aansloten in het treintje achtervolgers, schrijft de Bossche politie op Facebook.

Terwijl agenten zich zorgen maakten of ze wel genoeg benzine hadden voor een nog langere achtervolging, sloeg de gestolen auto af bij knooppunt Paalgraven. Op de Dorpenweg in Haren sprongen de twee inzittenden uit de auto. Hun voertuig reed nog even door en belandde scheef in een sloot. 

Het lukte de vele agenten om de twee vluchters te pakken. Die waren nog een drassige polder ingerend en probeerden zich te verstoppen in een sloot.  Na hun aanhouding bleken ze geen identificatiebewijs bij zich te hebben; de politie onderzoekt nog wie ze zijn. 

Volledig scherm
De broek van de agenten bleef niet schoon. © Politie Den Bosch
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Windpark Rietvelden NEE bij rechter: ,,Wij willen die molens daar nou eenmaal niet”
    PREMIUM

    Windpark Rietvelden NEE bij rechter: ,,Wij willen die molens daar nou eenmaal niet”

    DEN BOSCH - ,,Ik woon straks in een soort molenbos”, zegt de heer Vorselen. ,,Achter mijn huis een windmolen en als ik straks naar links kijk nog eens drie. De gemeente Den Bosch heeft ooit veel geld gepompt in het natuurgebied. Er vliegen lepelaars over mijn huis, er zitten prachtige ijsvogeltjes en kleine vleermuizen zoeken een plekje in de hooimijt. Ik snap er niets van. Die hoge molens staan straks tussen de huizen en de natuur in.” Eén van de omwonenden van de voorlopig nog vier geplande windturbines bij en om industrieterrein De Rietvelden in Den Bosch hield gisteren een vurig pleidooi bij de rechtbank van Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch