Volledig scherm
De auto belandde scheef in een sloot in Haren, bij Oss. © Politie Den Bosch

Lange achtervolging over snelwegen eindigt in drassig weiland in Haren

DEN BOSCH/HAREN - Op de A2, A50 en lokale wegen in de gemeente Oss heeft zich dinsdagochtend een lange politieachtervolging afgespeeld. Twee mannen in een gestolen auto negeerden rond 04.15 uur een stopteken op de A2 bij knooppunt Empel en slaagden erin om bijna een halfuur de achtervolgende politie-auto's voor te blijven. 

Volledig scherm
De gestolen auto in de verte, na de achtervolging. © Politie Den Bosch

Het resulteerde in een flinke achtervolging, eerst over de A2 richting Eindhoven, vervolgens over de A50 richting Oss. Op verschillende opritten stonden extra politiewagens, die bij het passeren van de gestolen auto aansloten in het treintje achtervolgers, schrijft de Bossche politie op Facebook.

Terwijl agenten zich zorgen maakten of ze wel genoeg benzine hadden voor een nog langere achtervolging, sloeg de gestolen auto af bij knooppunt Paalgraven. Op de Dorpenweg in Haren sprongen de twee inzittenden uit de auto. Hun voertuig reed nog even door en belandde scheef in een sloot. 

Het lukte de vele agenten om de twee vluchters te pakken. Die waren nog een drassige polder ingerend en probeerden zich te verstoppen in een sloot.  Na hun aanhouding bleken ze geen identificatiebewijs bij zich te hebben; de politie onderzoekt nog wie ze zijn. 

Volledig scherm
De broek van de agenten bleef niet schoon. © Politie Den Bosch
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch