Volledig scherm
240 uur werkstraf voor frauderende eigenaren van keukenzaken. © Peter Franken

Langere werkstraf voor frauderende 'keukenboeren'

DEN BOSCH - De twee Oisterwijkse en Moergestelse eigenaren van het failliete keukenbedrijf Keukenluxx met vestigingen in Son en Breugel en Rotterdam, moeten een werkstraf uitvoeren van 240 uur. Dat is meer dan twee weken geleden door de officier van justitie werd geeist. 

De rechtbank in Den Bosch heeft maandag uitspraak gedaan in de zaak.  

Volgens de rechtbank is een hogere straf terecht omdat de twee 'keukenboeren' uit Moergestel (58) en Oisterwijk (53), de ernst van de door hen gepleegde feiten niet dan wel onvoldoende inzien.  

Keukenluxx

Volgens de rechtbank is overtuigend bewezen dat het tweetal, samen eigenaar van het keukenbedrijf Keukenluxx in Son en Breugel en Rotterdam, moedwillig faillissementsfraude heeft gepleegd. 

Het tweetal heeft, toen duidelijk werd dat hun bedrijf failliet ging, 220.000 euro voor zichzelf achter gehouden. Dat geld werd gestald op de bankrekeningen van hun minderjarige dochters. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch