Lichtshow bij café In de kleine Werelt
Volledig scherm
PREMIUM
Lichtshow bij café In de kleine Werelt © Marc Brink/BD

Lichtgevende muur op Bossche Markt; wat schuilt daarachter?

DEN BOSCH - Gewoonlijk trekt het verlichte stadhuis op de Bossche Markt 's avonds veel bekijks. Maar nu eist even verderop café In de Kleine Werelt alle aandacht op met een flitsende lichtshow . De Oeteldonkse kleuren rood, wit en geel hebben de overhand. ,,De Korte Putstraat en de Snellestraat pakken uit met carnaval. Wij hopen hiermee de Markt wat meer in de picture te krijgen’’, zegt Maarten Prinsen. 

Café-eigenaar eigenaar Hein de Wert bracht hem op het idee om aan de slag te gaan met een tijdelijke aanbouw voor carnaval. Vooral om het interieur te ontzien was de zaak jarenlang gesloten en konden bezoekers terecht in een tent die tegen het pand aan stond. Prinsen: ,,Dat beviel goed. Maar de gemeente heeft de geluidsnormen aangescherpt en liet ons vorig jaar weten dat na tien uur 's avonds de tent leeg moest zijn vanwege geluidsoverlast. De isolatie was niet genoeg voor de nieuwe normen.’’

  1. Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?
    COLUMN PLAATS DELICT

    Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?

    Crimineel geld ‘klotst in het rond’ in Brabant, zei burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen vorige week zaterdag in zijn afscheidsinterview. Een dag later bleek het nog erger te zijn: het crimineel geld vlóóg door de lucht. Na een brand in een flatwoning in Den Bosch dwarrelden midden in de nacht van zaterdag op zondag plotseling ontelbare bankbiljetten omlaag. Haastig opgetrommelde politieagenten raapten ze op en stopten ze in vuilniszakken. Of het om tienduizenden euro’s of om honderdduizenden euro’s ging, is niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch