Liz Derks in haar winkel Mijn Pronkstuk met opgezette dieren en designspullen. Zij zet een stolp over een met 24 karaats goud bewerkte vlinder (Morpho Didius). Op 3 september is de officiële opening.
Volledig scherm
PREMIUM
Liz Derks in haar winkel Mijn Pronkstuk met opgezette dieren en designspullen. Zij zet een stolp over een met 24 karaats goud bewerkte vlinder (Morpho Didius). Op 3 september is de officiële opening. © Roel van der Aa

Liz zet (huis)dieren op en verkoopt ze in haar winkel met designspullen: ‘Ik denk dat het wel zal aanslaan’

DEN BOSCH - Het is een aparte en misschien wel gewaagde combinatie. Een winkel met opgezette dieren en designspullen. ,,Maar ik denk dat het wel zal aanslaan. De eerste reacties zijn in elk geval goed’’, zegt Liz Derks (26) over de winkel Mijn Pronkstuk die zij onlangs opende in de Bossche Hinthamerstraat.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch