Volledig scherm
Maarten de Gruyter. © Julie Blik/Lumen

Maarten de Gruyter stopt met stichting DON

DEN BOSCH - Maarten de Gruyter neemt volgende maand afscheid als voorzitter van stichting DON (Diabetes Onderzoek Nederland). Dat doet hij op 29 juni als de stichting haar dertienjarig bestaan viert. De Bosschenaar, naast vastgoedondernemer ook oprichter van de stichting, draagt het stokje over aan ondernemer Peter Frans Pauwels.

Onder het voorzitterschap van de Gruyter investeerde stichting DON ruim 10 miljoen euro in onderzoek naar diabetes type 1.

Dertien jaar geleden verwonderde De Gruyter zich dat er zo weinig ‘focus’ was op het genezen van diabetes type 1. Bij hem is op zijn achtste diabetes type 1 geconstateerd en dat veranderde zijn leven. Het gaf hem de missie om mensen ervan te doordringen hoe heftig deze ziekte is. 

 De Gruyter ontwikkelde onder meer het  DON Magazine en de eendaagse foto-expositie One day gallery by DON, waar op Wereld Diabetes Dag meer dan vijftig werken van topfotografen werden verkocht.

De Gruyter: ,,Na dertien jaar wordt het tijd voor een nieuwe impuls. Peter Frans Pauwels is al jaren zeer nauw betrokken bij de stichting en kent onze missie. En helaas kent hij ook de problematiek die we proberen te overwinnen van heel dichtbij.’’

Peter-Frans Pauwels was in 1991 medeoprichter van het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom.

  1. Restauratie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaartje pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    Restaura­tie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaart­je pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    DEN BOSCH - Natuurlijk gaat de restauratie van het Jeroen Boschpand De Kleine Winst op de Bossche Markt meer geld kosten dan gedacht. Die waarschuwing gaf wethouder Mike van der Geld al vast aan de politiek. Hoeveel meer dan de in 2017 geschatte één miljoen euro is (nog) niet te zeggen. Daar is weer de 130.000 euro voor nodig die de gemeenteraad beschikbaar moet stellen voor een onderzoek naar de bouwhistorische restauratie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch