Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation

videoVUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In totaal deden 63 zwemmers mee aan de marathon. Ongeveer de helft daarvan is lid van De Dommelbaarzen, de rest zwemt bij Zegenwerp(Sint-Michielsgestel) en WZV(Waalwijk). "Met z'n allen hebben we vanmorgen en afgelopen nacht grofweg 200 kilometer gezwommen. Dat is een prestatie van formaat", aldus Stanley Derks, voorzitter van de organiserende vereniging. Van alle individuen was de 12-jarige Zenno Timmermans degene die de grootste afstand had overbrugd: 8,4 kilometer. Na afloop nam Van der Weijden de bijbehorende cheque in ontvangst. "Wij garanderen dat elke euro goed wordt besteed. In samenwerking met patiëntenorganisaties zijn 26 onderzoeksdoelen rondom kanker geselecteerd. Verdeeld over twee jaar is nu al bijna 12 miljoen euro binnengekomen. Ik ben tevreden, maar we hebben nog veel meer geld nodig. Alles hangt namelijk af van de behandelmogelijkheden. Ik distantieer me van de oorlogstaal dat iedere kankerpatiënt de strijd moet aangaan tegen kanker. Een patiënt heeft daar namelijk zelf niet of nauwelijks invloed op", sprak Van der Weijden.

Volledig scherm
Maarten van der Weijden nam in het bijzijn van voorzitter Stanley Derks, secretaris Saskia Goutziers en Teye Chan(talent open waterzwemmen) de cheque in ontvangst © Chris Korsten
  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM
    VIDEO

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch