Volledig scherm
© Thinkstock

Man (18) uit Vught loopt dubbele kaakbreuk op na mishandeling in Den Bosch, politie zoekt filmende getuigen

DEN BOSCH - Een 18-jarige man uit Vught is zondagochtend rond 05.00 uur ernstig mishandeld in Den Bosch, op de Parade ter hoogte van café ‘t Pumpke. Hij liep daarbij een dubbele kaakbreuk op. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer kreeg het, volgens de politie om voor hem onduidelijke redenen, aan de stok met enkele andere mannen. Op een gegeven moment begonnen enkele van de mannen op hem in te slaan, waarna ze ervandoor gingen. 

Vloeibaar voedsel

Het slachtoffer bloedde hevig uit zijn mond en werd door een opgeroepen ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat zijn kaak was gebroken, waarna hij werd geopereerd. Door het zware letsel kan hij voorlopig alleen vloeibaar voedsel eten. Ook is hij door het letsel niet in staat om bij de start van het schooljaar met zijn studie te beginnen.

Smartphone

De recherche stelde diverse bewakingsbeelden veilig, die inmiddels zijn geanalyseerd. Daarop is te zien dat vrij veel mensen de mishandeling met hun smartphone staan te filmen. De politie vraagt getuigen van de mishandeling zich te melden en eventuele beelden ter beschikking te stellen. 

Quote

Wij hopen door aan te geven hoe ernstig het letsel is, dat mensen die het gefilmd hebben zich realiseren dat het niet zomaar een vechtpar­tij­tje was en zich alsnog melden.

Dion Luijten, woordvoerder politie

,,Wij hopen door aan te geven hoe ernstig het letsel is, dat mensen die het gefilmd hebben zich realiseren dat het niet zomaar een vechtpartijtje was en zich alsnog melden’, verklaart politiewoordvoerder Dion Luijten de uitleg over de toestand van het slachtoffer.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch