Busondernemingen vragen passagiers om niet voorin de bus te stappen om de buschauffeur zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Busondernemingen vragen passagiers om niet voorin de bus te stappen om de buschauffeur zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. © ANP

Man bespuugt buschauffeur en roept ‘corona, corona’: ‘Te smerig voor woorden’

DEN BOSCH - Na ‘coronahoester’, ‘coronakucher’ en ‘coronaspuger‘ is er nu ook de ’luchtspuger’. Deze term werd woensdagmiddag gebruikt tijdens een rechtszitting in Den Bosch. Een man (35) stond terecht voor het bespugen van een buschauffeur waarna hij ‘Corona, corona’ riep. Ook zou hij hebben gedreigd twee agenten te bespugen. En weer zou hij ‘Corona, corona’ hebben geroepen. ,,Te smerig voor woorden’’, aldus politierechter Waals.

 1. Waarom vriendschappen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’
  PREMIUM

  Waarom vriend­schap­pen verwateren na één jaar corona: ‘Wat te veel inspanning kost, overleeft niet’

  Een jaar corona drukt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, appjes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. Twee psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we daar na corona nog vanaf komen. ,,We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Baudet: 'Moeten af van het idee dat iedereen maar hoogopgeleid moet zijn'
  Play

  Baudet: 'Moeten af van het idee dat iedereen maar hoogopge­leid moet zijn'

 2. Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenleving'
  Play

  Segers over voltooid leven: 'Mensen op humane manier helpen is plicht samenle­ving'