Volledig scherm
Achtervolging door Den Bosch en over de A59. © Politie Den Bosch

Man rent twee keer A59 over om aan de politie te ontkomen, zonder succes

DEN BOSCH - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 39-jarige man aangehouden in Den Bosch. Hij probeerde te ontkomen met zijn gestolen bromfiets en door twee keer te voet de snelweg over te steken.

Surveillerende agenten zagen donderdagnacht rond 01.30 uur een bromscooter rijden bij de Maaspoort. De agenten wilden de bromscooter en bestuurder controleren. Daar had de bestuurder geen zin in, die daarom besloot om op de vlucht te slaan. ,,Vermoedelijk omdat hij wist dat de bromscooter waar hij op reed gestolen was", zo meldt de politie op haar facebookpagina.

Stopteken

De man vluchtte door het Van Zwietenpark, maar hij kwam niet ver voor de politie hem alweer zag. Andere agenten, die gewaarschuwd waren voor de op de vlucht geslagen verdachte, zagen de man aan de andere kant van het park rijden. Zij gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij.

Daarop werd een achtervolging ingezet, die de agenten naar een fietspad langs de A59 bracht. De bromfietser probeerde vol gas door een bocht te gaan, maar daar ging het mis. Hij kon zijn voertuig niet onder controle houden en viel. 

Frisse duik

Daarmee was de achtervolging beslist nog niet klaar, want de man ging te voet verder. ,,De eerste meters werd de afstand groter, maar na 100 meter werd de afstand kleiner en kleiner. De verdachte voelde de hete adem van de agenten achter hem en besloot verkoeling te zoeken", verhaalt een agent. Die 'verkoeling' vond de 39-jarige in een sloot. 

Quote

De verdachte voelde de hete adem van de agenten achter hem en besloot verkoeling te zoeken

Politie Den Bosch

Oversteken

Na de verfrissende duik, ging de man er weer vandoor. Hij kroop de talud op en stak daarna de snelweg over. Aan de andere kant van de A59 verstopte de verdachte zich in de bosjes. Hij wist alleen niet dat zijn voeten eruit staken, waardoor agenten hem makkelijk konden terugvinden.

De 39-jarige wilde echt niet gepakt worden en besloot daarom een tweede keer rennend de snelweg over te steken. Wederom probeerde hij zich te verstoppen in bosjes en wederom werkte het niet.

Pepperspray

Om een definitief einde te maken aan de lange en gevaarlijke achtervolging, hebben agenten pepperspray gebruikt tegen de man. Daarna werd hij aangehouden.

De bromscooter waar hij in eerste instantie op reed, bleek inderdaad gestolen te zijn. De politie is een onderzoek gestart.

  1. Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemonnee kapen woningen weg
    PREMIUM

    Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemon­nee kapen woningen weg

    VUGHT - Ze hadden zich zo verheugd op een mooie ‘betaalbare’ nieuwbouwwoning op de toplocatie Isabellaveld in Vught. Een woning van maximaal 250.000 euro, een limiet die de gemeenteraad vorig jaar vaststelde. Maar helaas, de starters hebben pech. Alleen kopers met een dikkere portemonnee die óók nog eens 38.000 euro ophoestten voor het ‘pluspakket’, kregen een woning toegewezen. Toeval? Aspirant-kopers, de Vereniging Eigen Huis en D66 plaatsen er vraagtekens bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch