Volledig scherm
Royaltydeskundige Marc van der Linden uit Vught. © ANP Kippa

Marc van der Linden na beschuldiging Jan Roos: Ik ben niet ontslagen en gebruik geen coke

VUGHT - Koningshuis-deskundige Marc van der Linden uit Vught heeft donderdagmiddag gereageerd op de uithaal van ex-politicus en presentator Jan Roos. Eerder die dag slingerde Roos de wereld in dat Van der Linden vanwege cokegebruik ontslagen is bij zijn werkgever RTL. Niets van waar, zegt de Brabander.

,,Moet ik nu echt reageren op Jan Roos, omdat hij zijn wekelijkse shot aandacht moest halen?”, vraagt de Vughtenaar zich af. ,,De laatste keer dat ik cocaïne heb gezien was in de serie Narcos. Ik gebruik geen coke, drink zelfs geen cola. En zelden alcohol”, voegt Van der Linden toe in zijn tweet. ,,Ik ben niet op staande voet bij RTL Boulevard ontslagen. Integendeel.”

Jan Roos liet donderdagochtend aan zijn 131.000 Twitter-volgers weten dat hij het vreemd vond ‘dat we nog steeds niet hebben gehoord dat Marc van der Linden tweeënhalve week geleden op staande voet is ontslagen bij RTL’. Dat zou volgens de voormalig lijsttrekker van VNL komen door een cokeverslaving. ,,Een uit de hand gelopen voorliefde voor Colombiaans poeder.”

Van der Linden, al een tijdje niet meer op televisie bij RTL Boulevard, ontkent dat dus. Ook RTL noemt het gerucht onzin, meldt Mediacourant. “Dit is onzin. We zijn met Marc in de finaliserende fase van een verlenging van onze samenwerking.” De Brabander is al sinds 2003 als royalty-kenner te zien in het programma van RTL.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch