Volledig scherm
Marco Kroon. © videostill

Marco Kroon staat maandag terecht voor de rechter in Arnhem; gaf hij een kopstoot of was de hoofdbeweging anders bedoeld?

DEN BOSCH -  Oud-commando Marco Kroon staat maandag 25 november in Arnhem voor de militaire kamer terecht voor mishandeling van een politieagent, belediging en schennis van de eerbaarheid. Dat zou zijn gebeurd op 3 maart op de Bossche Parade. 

Kroon stond enige tijd geleden in Arnhem terecht bij de politierechter van de militaire kamer. Advocaat Geert-Jan Knoops verzocht tijdens de zitting met succes om de zaak te laten behandelen door drie rechters. Hij vroeg de gelegenheid om een deskundige onderzoek te laten verrichten naar de beweging die Kroon met het hoofd maakte. Is dat een kopstoot, zoals het OM stelt, of kan dat ook anders worden geïnterpreteerd? 

De Schijndelaar dreigt zijn baan te verliezen bij een veroordeling. Dat geldt ook voor zijn dapperheidsonderscheidingen. Kroon mag zijn uniform niet meer dragen, sinds zijn werkgever hem schorste. 

  1. Man (41) die Bosschenaar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    Man (41) die Bossche­naar Yassine Majiti doodschoot op Aquabest krijgt in hoger beroep twaalf jaar celstraf

    BEST/DEN BOSCH - Het gerechtshof in heeft vandaag een gevangenisstraf van twaalf jaar opgelegd aan de 41-jarige Eindhovenaar Toon N. Hij heeft tijdens een ruzie op een dansfeest bij Aquabest in Best de 33-jarige Bosschenaar Yassine Majiti doodgeschoten. Hij is ook veroordeeld voor een poging tot doodslag op een beveiliger en voor wapenbezit. De rechtbank Oost-Brabant kwam eerder tot dezelfde straf.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch