Dorus Ebben (links) van 'Sloepje voor een groepje' en 22 Shades of Blue ziet de belangstelling voor zelf varen groeien tijdens corona. Op de achtergrond de elektrische Eendbootjes aan de Vaaltweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Dorus Ebben (links) van 'Sloepje voor een groepje' en 22 Shades of Blue ziet de belangstelling voor zelf varen groeien tijdens corona. Op de achtergrond de elektrische Eendbootjes aan de Vaaltweg. © Jan Zandee/fotoburo Bolsius

Massaal met bootjes het water op in Den Bosch: ‘Mensen zijn wel klaar met de bossen’

DEN BOSCH/SINT-MICHIELSGESTEL/BOXTEL - Wandelen in de bossen en veel thuiswerken. Dat was wat de afgelopen maanden de klok sloeg. Maar bij dagjesmensen en toeristen borrelt het volop, nu er weer meer kan na het verruimen van de coronaregels. Er worden alternatieven gezocht en zelf varen in Den Bosch en de Meierij is daarbij erg in trek.

  1. Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrikpark’
    PREMIUM

    Van een jong bos naar een petitie en een oproep en harde kritiek: ‘Bouw niet in het Prins Hendrik­park’

    DEN BOSCH - Woontorens van 48, 54 en 60 meter hoog met in totaal 180 woningen in het Bossche Prins Hendrikpark aan de IJzeren Vrouw. Bijna 2.200 inwoners gruwen alleen al van de gedachte en tekenden een petitie tégen de plannen van de gemeente. Die petitie is maandagavond overhandigd en ging gepaard met verschillende oproepen en snoeiharde kritiek aan het adres van verantwoordelijk wethouder Roy Geers.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch