Joost Ankone springt deze dagen in bij de Afvalstoffendienst.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Ankone springt deze dagen in bij de Afvalstoffendienst. © Privécollectie

Mee op de vuilniswagen of washandjes vouwen, ambtenaren Den Bosch springen bij in coronatijd

DEN BOSCH - Een driedelig pak draagt Joost Ankone voor zijn werk bij de gemeente Den Bosch sowieso niet. Maar deze dagen  van de coronacrisis hijst de projectleider en organisatieadviseur zich in een overall en andere beschermende kleding. Om een handje te helpen bij de Afvalstoffendienst. Niks geen computer en vergaderingen, maar achter de vuilniswagen. ,,Ik heb nu uren over en wil iets voor de stad doen.’’

Het dagelijks werk ligt voor ambtenaar Joost Ankone (30) zo goed als stil. De projectleider bij de sector Stadsbeheer van de gemeente Den Bosch houdt zich vooral bezig met de aanstaande sluiting van de werf in de Kruisstraat en de verbouwing van de werf Maashoeve. Of beter gezegd: hield.

  1. Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    Groepje Orthenaren bij het spoor fel gekant tegen aanleg tunnel, gang naar de rechter dreigt

    DEN BOSCH- Zwaar teleurgesteld en geen enkel argument deugt. Een groepje van zes Orthenaren verenigd in het Petit comité Orthen legt zich niet neer bij de afsluiting van de omstreden spoorovergang in hun buurt. De zes dreigen met een rechtsgang als de Bossche gemeenteraad op 9 juni kiest voor de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers en het definitief sluiten van de overgang. Dat heeft het comité de gemeenteraad laten weten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch