Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 100 klachten over Zayaz-woningen. © SP Den Bosch

Meer dan 100 klachten over huurwoningen Kruiskamp, maar Zayaz weet van niets

DEN BOSCH – Uiteindelijk maakte de SP in Den Bosch er een zwartboek van om aan woningcorporatie Zayaz te overhandigen. Dat gebeurde vrijdagochtend, met in het boek een verzameling van ruim honderd klachten over schimmelvorming en tocht in woningen in de Vliegeniersbuurt en Verzetsheldenbuurt in de Kruiskamp.

Volledig scherm
Bewoners van de Kruiskamp overhandigen het zwartboek en een kweekset oesterzwammen. © Jos van de Ven/BD

Bij Zayaz toonden ze zich verrast. ,,Wij schrikken van de aantallen en dit niet in ons systeem vinden’’, sprak een woordvoerder van Zayaz een twintigtal bewoners bij de overhandiging van het zwartboek ik de hal van het Zayaz-kantoor toe. ,,In onze beleving is de overlast minder groot.’’ Vervolgens ging een delegatie van de bewoners en van Zayaz met elkaar in overleg. ,,Ze zijn zich de pleuris geschrokken’’, reageerde fractievoorzitter Bram van Boven van de SP na afloop.

 1. Bossche Vestingloop uitgebreid met 25 kilometer lange Vestingwandeling

  Bossche Vesting­loop uitgebreid met 25 kilometer lange Vestingwan­de­ling

  DEN BOSCH - Samenwerking tussen de stichting Bossche Avondvierdaagse en de stichting Vestingloop ’s-Hertogenbosch leidt op 25 mei tot een nieuw evenement. Het gaat om een 25 kilometer lange historische wandeltocht ‘in de voetsporen van Frederik Hendrik’ die leidt door de Moerputten over de gerestaureerde vestingwallen en langs onder meer Fort Orthen en Fort Isabella. De deelnemers finishen op de Parade waar de volgende dag de BrandLoyalty Vestingloop (afstanden 5, 10 en 15 kilometer) eindigt.
 2. Bossche Robbies binnenkort voorgoed gesloten: ‘Het kan niet langer meer’
  PREMIUM

  Bossche Robbies binnenkort voorgoed gesloten: ‘Het kan niet langer meer’

  DEN BOSCH - Nikkie van Leeuwen stopt binnenkort met het Bossche warenhuis Robbies dat zij in 2015 opende in het pand van bank Lentjes & Drossaert. De zaak in de Verwersstraat heeft enkele retailprijzen gewonnen. In 2016, amper een jaar na de opening, werd de ‘best customer experience award overall concepts‘ toegekend. En twee jaar geleden eindigde Robbies bij een branche-organisatie als 27e in een internationale top 50 van ‘concept stores’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch