Volledig scherm
PREMIUM
Meer dan 100 klachten over Zayaz-woningen. © SP Den Bosch

Meer dan 100 klachten over huurwoningen Kruiskamp, maar Zayaz weet van niets

DEN BOSCH – Uiteindelijk maakte de SP in Den Bosch er een zwartboek van om aan woningcorporatie Zayaz te overhandigen. Dat gebeurde vrijdagochtend, met in het boek een verzameling van ruim honderd klachten over schimmelvorming en tocht in woningen in de Vliegeniersbuurt en Verzetsheldenbuurt in de Kruiskamp.

Volledig scherm
Bewoners van de Kruiskamp overhandigen het zwartboek en een kweekset oesterzwammen. © Jos van de Ven/BD

Bij Zayaz toonden ze zich verrast. ,,Wij schrikken van de aantallen en dit niet in ons systeem vinden’’, sprak een woordvoerder van Zayaz een twintigtal bewoners bij de overhandiging van het zwartboek ik de hal van het Zayaz-kantoor toe. ,,In onze beleving is de overlast minder groot.’’ Vervolgens ging een delegatie van de bewoners en van Zayaz met elkaar in overleg. ,,Ze zijn zich de pleuris geschrokken’’, reageerde fractievoorzitter Bram van Boven van de SP na afloop.

  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch