Met Lucas De Man naar het gesloten Noordbrabants Museum

DEN BOSCH - Het Noordbrabants Museum kan vanaf vandaag virtueel worden bezocht. Het museum in Den Bosch liet een film maken met acteur en presentator Lucas De Man als rondleider. De Man voert de bezoekers op eigen wijze mee door de huidige tentoonstellingen van Shao Fan en Meesterwerken uit Wenen. 

Ook bezoekt hij de vaste opstelling, praat hij met deskundigen van het museum, onder andere over de schilderijen van Van Gogh en bezoekt hij met de tuinarchitect de tuin van het museum.  De rondgang met De Man is uit te breiden met uitstapjes met meer informatie over een aantal werken.  

De virtuele rondleiding duurt een klein half uur maar met de omwegen circa drie kwartier. Charles de Mooij, directeur van het museum, spreekt van een bijna volwaardig museumbezoek. Hij zegt dat het museum zichtbaar wil blijven. ,,We willen onze vaste bezoekers de huidige tentoonstellingen die net zijn begonnen niet onthouden. Bovendien kunnen we zo ook nieuw publiek te trekken.”

De film werd afgelopen week met een kleine ploeg mensen opgenomen. Als het initiatief aanslaat, wil het museum het aantal onderwerpen verder uitbreiden. Het museum is voorlopig tot 1 juni gesloten. De exposities van Shao  Fan en Meesterwerken uit Wenen zijn daarna waarschijnlijk nog wel langer te zien.

Lucas De Man bij een schilderij van Jan Sluijters.
Foto Het Noordbrabants Museum
Volledig scherm
Lucas De Man bij een schilderij van Jan Sluijters. Foto Het Noordbrabants Museum © Het Noordbrabants Museum
  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch