Volledig scherm
Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau (dame). © Kanselarij der Nederlandse Orden

Mevrouw Van Dam-Bouweriks (78) Lid in de Orde van Oranje-Nassau

VUGHT - Vught is een Lid in de Orde van Oranje-Nassau rijker. Mevrouw J.M. van Dam-Bouweriks (78) kreeg de versierselen die bij de koninklijke onderscheiding horen gisteren uitgereikt door wethouder Saskia Heijboer tijdens de najaarsbijeenkomst van bestuur en vrijwilligers van De Zonnebloem, waar mevrouw Van Dam-Bouweriks afscheid nam als bestuurslid.

Van 2004 tot 2011 was ze voorzitter van de Zonnebloem. Ze bleef tot nu lid van het bestuur en zal actief blijven als vrijwilligster.

In de jaren 70 was mevrouw Van Dam-Bouweriks bestuurslid van een peuterspeelzaal en was ze een van de oprichtsters van de jeugdcommissie van Tennisvereniging Bergenshuizen.

  1. Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’
    PREMIUM

    Nu zijn Bossche winkeliers mikpunt van Kick Out Zwarte Piet: ‘Straks vliegt er steen door ruit’

    Vr 22 nov. Nu de sint veilig is aangekomen in Den Bosch, richt Kick Out Zwarte Piet (KOZP) haar pijlen op de lokale middenstand. Bakkerij Jan de Groot, Keurslagerij Slenders, Kantoorboekhandel Mettrop en feestwinkel Hoofs moeten van de actiegroep de in hun ogen racistische zwartepietenpoppetjes uit de etalageruit halen. De winkeliers zelf zijn angstig om te reageren. ,,Er lopen momenteel zoveel heetgebakerde mensen rond.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch