Volledig scherm
Poging tot beroving in Den Bosch © Bart Meesters

Mislukte beroving op ondernemer bij Helftheuvelpassage in Den Bosch: dader gebruikte pepperspray

UpdateDEN BOSCH - Een man heeft zaterdagavond rond 18.40 uur geprobeerd een ondernemer te beroven op de parkeerplaats bij winkelcentrum de Helftheuvelpassage in Den Bosch. Hij gebruikte daarbij pepperspray. Het lukte de straatrover om de winst van zijn onderneming te stelen. 

De ondernemer liet dat echter niet over zijn kant gaan en ging achter de overvaller aan. Een stukje verderop ontstond een vechtpartij, waarbij de straatrover zijn buit liet vallen. Daarna ging hij er alsnog vandoor. 

Bij de beroving gebruikte de dader pepperspray, het slachtoffer raakte daardoor gewond aan zijn ogen. Behalve die verwonding, bleef hij verder ongedeerd. De dader zou ongeveer 1.75 meter lang zijn en droeg een zwart vest en een spijkerbroek. Hij vluchtte in een auto met een Duits kenteken.

De politie is een onderzoek gestart en praat met getuigen en het slachtoffer. Iedereen die iets heeft gezien, wordt opgeroepen zich te melden.

Volledig scherm
Helftheuvel. © Bart Meesters
Volledig scherm
Helftheuvel. © Bart Meesters
Volledig scherm
Helftheuvel. © Bart Meesters
Volledig scherm
Helftheuvel. © Bart Meesters
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch