Volledig scherm
PREMIUM
Links op de foto is een deel van het Kanaalpark te zien en nog een van de stallen die worden gesloopt en plaats maken voor woningbouw. © Sandra Peerenboom

Na natuur bakstenen in Kanaalpark

Voor natuur is in het nog prille Kanaalpark al een paar jaar ruimte gemaakt. Nu is er bij het Máximakanaal ook plek voor woningbouw.

Het was een forse ingreep in de natuur, de aanleg van het 9 kilometer lange Máximakanaal bij Den Bosch dat eind 2014 openging voor de scheepvaart. Net als bij de aanleg van een rijksweg was er nogal wat grond nodig voor de verbindingsroute voor steeds groter wordende binnenschepen tussen de Maas en de Zuid-Willemsvaart bij Berlicum en Den Dungen.

  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch