Volledig scherm
Modeontwerpster Lotte, eigenaar van het label Charlie, met haar hond Charlie. © Sandra Peerenboom

Nieuw mannenmode-label met Brabantse roots

ROSMALEN - Lotte van Schijndel (34) uit Rosmalen start een nieuw mannenmode-label: Atelier Charlie. Alle facetten voert ze zelf uit, van businessplan en selecteren van stoffen tot het ontwerp. Alleen de productie besteedt ze uit aan Italiaanse en Portugese naaiateliers.

Van Schijndels broers en vader zijn haar levende uithangborden, dagelijks dragen zij met plezier de kleding van Atelier Charlie. ,,Mijn kleding is niet voor een specifieke leeftijdsgroep. Het draait om de stof en de kleur; het voelt als een pyjama en ziet er toch mooi uit. De naam Charlie heb ik gekozen omdat dat in de Germaanse taal 'vrije man' betekent."

Op de stoffenmarkt in Parijs kwam ze niet zomaar binnen: ,,Gucci en Armani kopen daar in en van de Brabantse Lotte hebben ze nog nooit gehoord. Ik heb echt mijn best moeten doen om ze te overtuigen." 

Over een maand heeft Van Schijndel alle stukken binnen. Ze komen als eerste te koop in pop-upstores in Den Bosch en Amsterdam. ,,Persoonlijke aandacht vind ik belangrijk, dus naast de webshop wil ik fysieke verkooplocaties hebben."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch