Het ontwerp van de nieuwbouw van WeenerXL aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch. De bouw moet nog dit jaar beginnen en eind 2021 klaar zijn. Rechts de bezoekersparkeerpaatsen, links achterin het parkeerterrein voor personeel.
Volledig scherm
Het ontwerp van de nieuwbouw van WeenerXL aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch. De bouw moet nog dit jaar beginnen en eind 2021 klaar zijn. Rechts de bezoekersparkeerpaatsen, links achterin het parkeerterrein voor personeel. © Gemeente Den BOsch

Nieuwbouw WeenerXL ondanks corona op koers, na vakantie begin bouw duurzaam complex

DEN BOSCH - De  bouw van het nieuwe WeenerXL aan de Oude Vlijmenseweg in Den Bosch kan ondanks de coronacrisis na de zomer beginnen. Het ontwerp is inmiddels klaar én de bouw blijft volgens de gemeente binnen de afgesproken 37,3 miljoen euro.

In september wordt begonnen met de bouw van het pand voor 900 tot  1000 medewerkers en 17.000 bezoekers per jaar. Eind 2021 moet de bouw klaar zijn, begin 2022 verhuist Weener van de Van Herpensweide naar het nieuwe pand. Op de huidige locatie komt woningbouw, waarmee de gemeente de wijk Orthen-Links compleet wil maken. 

Buitentuin en plaza

In het ontwerp van architect-directeur Jeroen van de Ven van Tarra architectuur en stedenbouw zitten aan de rechtse zijde van het duurzame complex onder meer de afdelingen groen, post en logistiek en is er een buitentuin en plaza. In het midden zetelt de technische  dienst en het bedrijfsbureau,  links de magazijnen. 

Fietsen en auto’s gescheiden

Nieuw in de plannen is dat het fietsverkeer van het autoverkeer wordt gescheiden. Auto's parkeren aan de achterzijde bij de Bibendumstraat. Fietsers rijden via de Oude Engelenseweg naar de grote fietsenstalling. 

  1. Nepverpleegkundige had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicitatie lopen
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge had na ontslag bij JBZ meteen alweer sollicita­tie lopen

    DEN BOSCH - Kort nadat de Bossche nepverpleegkundige begin april bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis was ontslagen, had hij alweer een sollicitatieprocedure lopen bij een welzijnsinstelling. Naar nu blijkt deed het JBZ pas op 14 mei - dat was zo’n zes weken na zijn ontslag - bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg een ‘melding van disfunctioneren’. Dat had volgens de regels binnen drie dagen moeten gebeuren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch