Volledig scherm
Meisjesvoetbal wint in ons land snel terrein © Chris Korsten

Nieuwe Marta's en Messi's laten zich zien tijdens straatvoetbaltoernooi Den Bosch

DEN BOSCH - De jaarlijkse KNVB Stedelijke straatvoetbalfinale voor 10- en 11-jarigen heeft woensdag op de Parade vooral volop plezier opgeleverd. In totaal waren tien jongensteams en tien meisjesteams uit Den Bosch en omstreken van de partij. 

Ze had er zin in, Marenne Eijgel, zeg maar gerust hét grote gevaar van het Biggenteam uit Sint-Michielsgestel. ,,Ik zit ook niet voor niets op voetbal. Bij SCI wel te verstaan. Bij de club speel ik rechtshalf, maar bij straatvoetbal is je positie niet van belang. Ik speel nu overal en nergens", lichtte Eijgel toe. 

Een ander meisjesteam dat indruk maakte had zich ingeschreven onder de naam BMC Toppers. ,,Normaal sta ik bij BMC in de spits. Ik hoop ooit zo goed te worden als Luuk de Jong, mijn grote voorbeeld", reageerde Anne Fleur.

,,Meisjesvoetbal is tegenwoordig behoorlijk in trek. Maar ook in kwalitatief opzicht gaat het de goede kant op", aldus organisator Larry van Ommen, werkzaam bij 'S-PORT.

Bij de jongens deed onder andere FC Tikkie-Takkie uit Den Bosch mee. Anders dan de naam deed vermoeden, bleek het team in de praktijk geen geoliede machine. Het wonderschone combinatievoetbal, opgesierd met subtiele passjes, bleef grotendeels uit. ,,De concurrentie was vandaag nou eenmaal beter", gaf Timo de Leeuw na afloop ruiterlijk toe. ,,Het feit dat we de voorronden door zijn gekomen, was op zich al een mooie prestatie."

Volledig scherm
De meeste teams gingen er 'vol' tegenaan © Chris Korsten
Volledig scherm
Organisator Larry van Ommen, werkzaam bij 'S-PORT van de gemeente Den Bosch © Chris Korsten
Volledig scherm
Behalve twee straatvoetbalvelden en een oefenveld was er op de Parade ook een pannakooi voorhanden © Chris Korsten
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch