Nieuwe meldkamer geopend in Den Bosch: ‘Dit is het hart van alle politie-operaties‘’

VideoDEN BOSCH - Het grote grijze gebouw aan de Bossche Gruttostraat ziet er uit als een burcht. Met een waterpartij als een gracht die je niet snel oversteekt. In het pand kan het gaan om leven en dood. Zo'n 150 medewerkers van de politie, brandweer en ambulancezorg verwerken alle 112-meldingen van de politieregio Brabant-Oost. Donderdagmiddag was de officiële opening. 

Na een ingrijpende verbouwing is de Eindhovense meldkamer samengevoegd met de Bossche vestiging. Het nieuwe netwerk moet ervoor zorgen dat burgers in nood efficiënter en sneller hulp krijgen. In bepaalde gevallen kan ook het regionaal coördinatiecentrum van de Veiligheidsregio Brabant-Noord daar terecht. 

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch