De Korte Putstraat was donderdag afgesloten tijdens Roet Korte Put.
Volledig scherm
PREMIUM
De Korte Putstraat was donderdag afgesloten tijdens Roet Korte Put. © Marc Brink/BD

Nieuwe opzet Roet Korte Put ‘meer dan uitstekend’

DEN BOSCH -  ,,Veel horecabedrijven deden het uitstekend’’, zegt een woordvoerder van de gemeente over de afspraken waaraan zij zich van de gemeente moesten houden. Een woordvoerder van de Korte Putstraat blikt tevreden terug op de vernieuwde opzet van Roet Korte Put.

,,In tegenstelling tot de carnavalsdagen vrijdag tot woensdag gedogen we op donderdag niets’’, schreef de gemeente in een e-mail aan Bossche horeca-ondernemers. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn enkele toezichthouders in burger op pad gegaan om het een en ander te controleren. Het was bijvoorbeeld niet toegestaan om mensen te bedienen die op een terras stonden. Ook mochten ramen en deuren niet openstaan vanwege geluidsoverlast.

  1. Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?
    COLUMN PLAATS DELICT

    Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?

    Crimineel geld ‘klotst in het rond’ in Brabant, zei burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen vorige week zaterdag in zijn afscheidsinterview. Een dag later bleek het nog erger te zijn: het crimineel geld vlóóg door de lucht. Na een brand in een flatwoning in Den Bosch dwarrelden midden in de nacht van zaterdag op zondag plotseling ontelbare bankbiljetten omlaag. Haastig opgetrommelde politieagenten raapten ze op en stopten ze in vuilniszakken. Of het om tienduizenden euro’s of om honderdduizenden euro’s ging, is niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch