Nieuwe outfit hulpverleners moet ‘zorg met gezag’ uitstralen

VIDEORuim 5500 ambulancehulpverleners krijgen deze zomer nieuwe kleding. Vanaf vandaag worden de nieuwe outfits getest drie weken lang getest op gebruiksgemak. Alle kleding is ontworpen en geproduceerd in Brabant. 

Volledig scherm
Ambulancepersoneel showt de nieuwe uniformen. © ANP

Het aloude geel-groen gaat verdwijnen. Wie in een ambulance geladen wordt, loopt vanaf vandaag de kans dat de ambulancehulpverleners anders gekleed zijn dan de afgelopen vijftien jaar. De hulpverleners in de ambulance testen vanaf hun nieuwe kleding. De eerste 50 kledingstukken - die getest moeten worden op draagcomfort - zijn gisteren in Uden uitgereikt. Twee ambulancehulpverleners uit elke regio doen hieraan mee. De nieuwe kleding wordt getest tijdens het dagelijkse werk.

Vanaf woensdagochtend is geel-groen niet meer de kledingkleur van het ambulancepersoneel, maar moet het ‘stoere’ blauw garant staan voor ‘zorg met gezag’, aldus ontwerpster Karin Slegers uit Sint-Michielsgestel. Zij ontwierp de kleding die vanaf komende zomer door zo’n 5500 ambulancehulpverleners in het hele land gedragen moet gaan worden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch