Volledig scherm
De homepage van de nieuwe Vinkelse website © OnsVinkel

Nieuwe website voor Vinkelse verenigingen

VINKEL - Op initiatief van de dorpsraad is voor alle Vinkelse verenigingen en clubs een nieuwe website gemaakt: Ons Vinkel.

Volgens dorpsraadvoorzitter Ton van der Leest gaat hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling.  ,,Het idee is ontstaan vanuit een vraag die de dorpsraad zichzelf stelde: hoe verbinden we mensen en informeren we inwoners op een laagdrempelige manier van wat er te doen is?"

,,Elke vereniging heeft wel een website of nieuwsplatform. Maar de gemiddelde Vinkelaar gaat niet al deze websites af om achter de nieuwtjes te komen. Op het platform onsvinkel.nl worden nieuwsberichten en agenda-items van deelnemers op hun eigen website direct doorgezet naar het platform.  Voor uitgebreidere berichten en fotoalbums worden mensen weer naar de originele site terugverwezen. Ook service-informatie  van huisarts, wijkagent, en gemeente is er te vinden.

Het initiatief is door de gemeente financieel ondersteund met geld uit het wijk- en dorpsbudget. Hiervan is IT-systeem bedacht dat websites koppelt.  

In de dorpsraadvergadering van donderdagavond 14 september wordt een demonstratie van de nieuwe website gegeven.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch