Volledig scherm
De Nederlandse vlag in de Tweede Kamer. © ANP

Nog even geen vlag in Bossche gemeenteraad, discussie gaat na de verkiezingen verder

DEN BOSCH – Uiteindelijk liet Nol Roos zich dinsdagavond door de gemeenteraad overtuigen. De fractievoorzitter van de Bossche Volkspartij trok zijn voorstel in om vanaf de raadsvergadering in december de Nederlandse vlag te laten wapperen in de Bossche raadszaal. 

En dat terwijl Roos tijdens de verdediging van zijn voorstel nog wel de driekleur in het klein op zijn desk had staan, met achter hem het borstbeeld van de koning aan de muur. Het was Ufuk Kâhya van GroenLinks die Roos uiteindelijk wist te overtuigen. ,,Als we de Nederlandse vlag hier willen laten wapperen kunnen we ook discussiëren of we de tekst van artikel 1 uit de Grondwet op een tegel in de muur moeten plaatsen.’’ 

Ook prima, als die Nederlandse vlag er maar komt, verklaarde Roos. Die nog wel opmerkte dat iedereen artikel 1 wel kent. Waarop Bram van Boven van de SP de toespeling maakte dat iedereen de Nederlandse vlag ook wel kent. 

Advies burgemeester

Burgemeester Jack Mikkers adviseerde de discussie uit te stellen,  als er na de verkiezingen in maart 2018 een nieuwe gemeenteraad zit. ,,Die nieuwe raad kan de identiteit van de komende jaren vaststellen.’’

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 1. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.
 2. Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitverkocht
  PREMIUM

  Zevende 'Galaxy Classics Party' in 'Willem Twee' Den Bosch weer uitver­kocht

  DEN BOSCH - ,,Het is nog als bijna veertig jaar geleden. De vrouwen vooral op de dansvloer en mannen die langs de kant naar ons kijken. Daarom hebben we die van ons maar thuisgelaten." Vriendinnen Anita Marijnissen (59), Jacqueline Saladin (55) uit Den Bosch en Jacqueline van Lokven (49) uit Empel hebben zaterdagavond zin om te swingen op de soul- en discomuziek van Chic, Earth Wind & Fire, James Brown, Donna Summer, Whitney Houston e.a. tijdens de 'Galaxy Classics Party' bij Willem Twee in Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch