Het is rustig op straat in Den Bosch, zo ook in de normaal zo drukke Korte Putstraat.
Volledig scherm
Het is rustig op straat in Den Bosch, zo ook in de normaal zo drukke Korte Putstraat. © Peter van Gogh

Nog geen enkele coronaboete in Den Bosch: ‘Het is een stok achter de deur’

DEN BOSCH - Het verscherpte landelijke beleid om besmetting van het coronavirus te beperken heeft in Den Bosch nog niet geleid tot boetes. ,, Voor het kunnen handhaven is een noodverordening nodig. We zijn nog bezig met de uitwerking. We verwachten dat wel snel te hebben’’, aldus een woordvoerder van de gemeente Den Bosch.

,,Houd je aan de 1,5 meter afstand. Doe je dat niet, dan gaan we handhaven vanaf drie personen” zei premier Mark Rutte maandag over boetes die kunnen oplopen tot 400 euro voor particulieren en 4.000 voor bedrijven.

Afspraken 

Volgens de woordvoerder van de gemeente houdt ‘de overgrote meerderheid zich aan de maatregelen’ zoals anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Burgemeester Mikkers: ,,Volgens mij hebben we met elkaar afgesproken om aan de regels te voldoen, en niet om boetes te gaan innen. Dus het liefste in ik geen één boete, want dan voldoet iedereen aan de afspraken die we hebben gemaakt. Het is een stok achter de deur, zo zie ik het.”

‘Bekende’ plekken

De woordvoerder zegt dat de gemeente aandacht heeft voor de ‘bekende’ plekken. ,,Wanneer we nu vanuit handhaving zien dat mensen de maatregelen niet naleven, dan spreken we hen er uiteraard op aan. En bewegen om dat wel te doen. We zien ook dat op de plekken waar eerst te veel jongeren samen waren, het nu een stuk rustiger is.’’

  1. Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?
    COLUMN PLAATS DELICT

    Zet huisarrest ook schatrijke criminelen aan tot nadenken?

    Crimineel geld ‘klotst in het rond’ in Brabant, zei burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen vorige week zaterdag in zijn afscheidsinterview. Een dag later bleek het nog erger te zijn: het crimineel geld vlóóg door de lucht. Na een brand in een flatwoning in Den Bosch dwarrelden midden in de nacht van zaterdag op zondag plotseling ontelbare bankbiljetten omlaag. Haastig opgetrommelde politieagenten raapten ze op en stopten ze in vuilniszakken. Of het om tienduizenden euro’s of om honderdduizenden euro’s ging, is niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch