Volledig scherm
PREMIUM
Nol Roos van de BVP tijdens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. © copyright Marc Bolsius

Nol Roos kwam, zag en...
...vertrekt. Hoeveel 'Nollen'
zijn er eigenlijk?

DEN BOSCH - Met 'Ik ben gewoon Nolleke' stormde Nol Roos vierenhalf jaar geleden met zijn Bossche Volkspartij de raadszaal in Den Bosch binnen. Bij zijn vertrek als fractievoorzitter blijft de vraag: hoeveel Nollen zijn er eigenlijk?

Meteen maar terug naar februari 2018. De Bossche fractieleider Nol Roos laat via zijn eigen lokale omroep TV73 keer op keer weten: pas op de Bossche Volkspartij zou zo maar eens de grootste kunnen worden. Het kunstje van vier jaar eerder, van niets meteen met drie zetels in de Bossche gemeenteraad, zou een vervolg krijgen. ,, Als ik dat in de raad zeg dan lachen ze me uit”, voegt hij daar aan toe. Je hoort hem denken, wat zegt het spreekwoord ook al weer? Wie het laatst lacht ...

 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.
 3. Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoernooi Gryphons
  PREMIUM

  Bossche bollen en Big League Chew geliefd bij jeugdtoer­nooi Gryphons

  DEN BOSCH - Voor de 34ste keer heeft honk- en softbalvereniging Gryphons het internationale Bossche Bollen Toernooi georganiseerd. Zaterdag en zondag deden in totaal - verdeeld over zes hoofdcategorieën - circa vijfhonderd jeugdspelers mee aan het evenement. Vanzelfsprekend waren de meesten volledig in de ban van het honkbal, softbal en de vereenvoudigde mixvariant beeball. Hier en daar lag echter de prioriteit op een andere sport: het onbeschroomd kanen van Bossche bollen. Alhoewel de Big League Chew óók zeer geliefd was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch