Volledig scherm
PREMIUM
Kate Moore laat zich inspireren door het landschap. Om te band te benadrukken maakte zij bij het EKWC in Oisterwijk instrumenten van porselein. Foto Marco Giugliarelli © Marco Giugliarelli

November Music ster Kate Moore: ‘Componeren is geen magisch trucje'


DEN BOSCH - Componiste Kate Moore is artieste in focus op November Music, 2 tot en met 11 november in Den Bosch. Ze componeerde het Bosch Requiem. Een gesprek met de Australische Nederlandse die haar inspiratie haalt uit het landschap.

Kate Moore is veel te laat voor de afspraak en put zich uit in excuses. ,,Helemaal door mijn hoofd geschoten”, zegt ze, gehaast. In café 4.33 van het Muziekgebouw aan het IJ, genoemd naar het beroemde stiltestuk van componist John Cage, is het vol en lawaaierig. De cellobiënnale van Amsterdam is in volle gang. Gespreksflarden ketsen terug van de glaswand met uitzicht over het IJ. Uit haar tas haalt Moore een dik boek met aan elkaar gehechte bladen A3 papier. ,,De eerste versie van de partituur van het Bosch Requiem”, zegt ze trots.

  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch