De kans is groot dat de optocht van Oeteldonk maandag 'gewoon' door de Bossche straten rijdt, zoals De Pereplukkers (foto) tijdens een eerdere editie.
Volledig scherm
De kans is groot dat de optocht van Oeteldonk maandag 'gewoon' door de Bossche straten rijdt, zoals De Pereplukkers (foto) tijdens een eerdere editie. © Marc Bolsius

Oeteldonk maakt zich geen zorgen over intocht én optocht

VIDEODEN BOSCH - De Oeteldonksche Club (OC) maakt zich vooralsnog geen zorgen over het doorgaan van de optocht van maandag. ,,En de intocht van zondag gaat sowieso door, al zal het misschien iets rustiger zijn door het aangekondigde pokkeweer”, zegt minister-president Sander van de Gevel van OC. De optocht van Empel is wel afgelast. En pas zondag valt een besluit over de tochten van Rosmalen, Nuland, Vinkel en Vught. 

De weersvoorspellingen voor maandag geven de Oeteldonksche Club geen aanleiding om zich zorgen te maken over de optocht. ,,We gaan er vanuit dat de optocht gewoon door kan gaan", zegt Van de Gevel. Den Bosch heeft het ‘geluk’ dat de optocht niet op zondag is. Zo maakte Tilburg deze zaterdag bekend dat de optocht wordt verplaatst van zondag naar Halfvasten op zondag 22 maart. 

Den Bosch moest in 2016 de optocht ook uitstellen vanwege slecht weer. Toen gingen de praalwagens eveneens op Halfvasten door de straten. ,,Maar voorlopig gaan we ervan uit dat we de optocht helemaal niet hoeven te verplaatsen”, zegt burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch.  

En de intocht van zondag wordt als bekend zonder praalwagens verreden. ,,Als het slecht weer is, heb je wel kans dat er minder deelnemers zijn, maar we gaan de Hoogheid sowieso ontvangen", zegt minister-president Van de Gevel. 

Alternatief in 't Slotgat 

De optocht, die zondagmiddag door Empel ('t Slotgat ) zou rijden, gaat vanwege het verwachte slechte weer niet door. De organisatie vindt het risico te groot vanwege de mogelijke harde wind. De organisatie biedt zondag vanaf 13.44 uur een alternatief met een uitgebreide ontvangst van Prins Dennis d'n Twidde in 't Slotbuitershof of te wel Sociaal Cultureel Centrum D'n As.

Zondag besluit over Vught 

Dinsdagavond maken enkele praalwagens, die morgen zouden rijden, waarschijnlijk nog een rondje door Empel tijdens de Lempkusoptocht vóór de GeisePieterverbranding om 19.11 uur.

Zondagochtend wordt beslist of de optochten van Vught (Dommelbaorzedurp) en Rosmalen (Zandhazendurp) morgen wel of niet door kunnen gaan. En dat geldt ook voor de optochten in Nuland (Waoterrijk) en Vinkel (Kafland). 

Eerder maakte we een video over de ‘elf geboden’ van Oeteldonk:

  1. Niet 'hakken' maar meestuiteren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    Niet 'hakken' maar meestuite­ren op de bank tijdens Hardcore Therapy

    DEN BOSCH - Vanwege de coronacrisis heeft organisator Art of Dance de 25ste editie van de Masters of Hardcore, die aanvankelijk voor zondagnacht in de Brabanthallen stond gepland, (voorlopig) verschoven naar zaterdag 5 september. Om de vele duizenden hardcorefans een hart onder de riem te steken, vond ter plekke wel de Hardcore Therapy Livestream plaats. Uiteraard zonder publiek, maar mét vijf toonaangevende artiesten die allen in hun uppie uit hun plaat gingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch