Volledig scherm
Iris Bissels verkoopt bloemstukjes en bloeiende planten voor op de graven van de begraafplaats in Berlicum. © Domien van der Meijden

Om de hoek bloemstukje kopen voor dierbaren bij begraafplaats Berlicum

BERLICUM - Het is al een eeuwigheid een traditie bij de katholieken om met Allerzielen, de dag na Allerheiligen, de graven van overledenen te versieren met bloemen. De traditie voert terug naar 998 na Christus, toen dat voor het eerst gedaan werd in het Franse Cluny. 

In Berlicum is die traditie in 2018 nog steeds springlevend. En Iris Bissels van De Bloemerie staat dan ook met een kraam bij de hoofdingang van de begraafplaats aan de Sassenheimseweg in Berlicum om wintervaste plantjes en bloemstukjes te verkopen.

,,Voor veel ouderen een groot gemak. Dan hoeven ze niet met planten en bloemen te sjouwen. Ze kunnen die hier kopen bij de begraafplaats", zegt Bissels.

Voor wie wil  heeft Iris Bissels zelfs potgrond, een snoeimes of schepje bij de kraam, zodat niemand spullen hoeft mee te brengen om het graf van een dierbare weer te versieren met een mooi bloeiend plantje of bloemen.

Iris staat er al twaalf jaar met haar kraam. Vroeger had ze een eigen bloemenzaak in Berlicum. Maar tegenwoordig doet ze veel online. Met deze dagen maakt ze een uitzondering.  ,,Extra service voor mijn klanten.”

Op 2 november staat ze ook nog de hele dag bij de begraafplaats.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch