Omgeving politiebureau Den Bosch vannacht dicht om verdachte tas

VideoDEN BOSCH - De omgeving van het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch is donderdagnacht een tijdje afgesloten geweest, nadat er een verdachte tas werd gevonden. De politie was bang dat er een explosief in zat. 

Volledig scherm
De omgeving werd ruim afgezet. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

De tas werd rond 23.30 uur gevonden voor de ingang van het hoofdbureau van de regio Oost-Brabant. Het hele gebied tussen de kruising met de Orthenseweg en de brandweerkazerne werd daarna afgezet. Ook een deel van het bureau werd ontruimd. 

Een explosievenverkenner van de politie heeft een tijdje onderzoek gedaan. Daarna bleek het om loos alarm te gaan. Twee uur nadat alles werd afgezet, kon de boel weer open. 

Het is nog altijd niet bekend van wie de tas was. Agenten hebben de tas meegenomen en zijn van plan verder te onderzoeken waar hij vandaan kwam.

Volledig scherm
De tas voor de ingang van het bureau. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Een agent nam de tas uiteindelijk mee. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht
    PREMIUM
    VIDEO

    Lang wachten bij de pont vanwege afsluiting van A2 richting Utrecht

    BRAKEL - De werkzaamheden aan de A2 tussen knooppunt Empel en Waardenburg zijn dit weekeinde volgens woordvoerder Maurice van de Graef van Rijkswaterstaat ‘vlot en soepel verlopen’. De verkeersader richting Utrecht ging zondagavond rond 22.00 uur al open voor het verkeer. De planning was maandagochtend 5.00 uur. Rijkswaterstaat heeft dit weekeinde ter hoogte van Zaltbommel onder meer zo’n drie kilometer asfalt vernieuwd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch