Omgeving politiebureau Den Bosch vannacht dicht om verdachte tas

VideoDEN BOSCH - De omgeving van het politiebureau aan de Vogelstraat in Den Bosch is donderdagnacht een tijdje afgesloten geweest, nadat er een verdachte tas werd gevonden. De politie was bang dat er een explosief in zat. 

Volledig scherm
De omgeving werd ruim afgezet. © Meesters Multi Media / Bart Meesters

De tas werd rond 23.30 uur gevonden voor de ingang van het hoofdbureau van de regio Oost-Brabant. Het hele gebied tussen de kruising met de Orthenseweg en de brandweerkazerne werd daarna afgezet. Ook een deel van het bureau werd ontruimd. 

Een explosievenverkenner van de politie heeft een tijdje onderzoek gedaan. Daarna bleek het om loos alarm te gaan. Twee uur nadat alles werd afgezet, kon de boel weer open. 

Het is nog altijd niet bekend van wie de tas was. Agenten hebben de tas meegenomen en zijn van plan verder te onderzoeken waar hij vandaan kwam.

Volledig scherm
De tas voor de ingang van het bureau. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
Volledig scherm
Een agent nam de tas uiteindelijk mee. © Meesters Multi Media / Bart Meesters
  1. Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    Verdachte tegen rechter: ‘Door de GHB doe je dingen die je anders nooit doet’

    DEN BOSCH - Twee afkortingen zijn typerend voor de Bosschenaar (33) die deze week terecht stond bij politierechter Kraniotis. Het gaat om ADHD en GHB. De rechter zweeg over de stoornis. Maar hij was duidelijk over de drug. Hij vertelde vaak te maken te hebben met verdachten die daar verslaafd aan zijn. ,,Ik ben nu van die rotzooi af’’, zei de verdachte. Maar hij was nog niet af van de twee diefstallen waarvoor hij naar de rechtbank kwam.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch