Volledig scherm
PREMIUM
Kort voor de aanvang van de 25 km op dag twee van de Bossche Avondvierdaagse. © Chris Korsten

Onderweg een bakkie kán tijdens de Bossche Avondvierdaagse

DEN BOSCH - De 73ste editie van de Bossche Avondvierdaagse loopt tot nu toe ‘gesmeerd’. “Nog geen zware blessures gezien, alleen af en toe een blaar moeten doorprikken”, rapporteert EHBO-medewerker Ineke van Rosmalen. Ook de deelnemers aan de 25 kilometer, de grootste afstand, marcheren er lustig op los zonder al te veel gehinderd te worden door allerlei pijntjes en kwaaltjes.

Sociaal-cultureel centrum De Biechten vormt op dag-2 het startpunt van ‘de 25'. “Ik heb er echt zin in”, zegt Miriam van Goethem (59) uit Heesch, met een glimlach op het gezicht. “Gisteren was een asgrijze dag, moet je nu eens naar boven kijken! Samen met een paar vrienden en bekenden trek ik er zo direct op uit. Onderweg zullen we wellicht ergens gezellig een bakkie doen, want dit is absoluut geen wandelwedstrijd. Los van de fun betekent meedoen voor mij een mooie gelegenheid om te trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen. In juli sta ik voor de zevende keer klaar in de startblokken.”

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.
  2. Dial Q Filmquiz in De Verkadefabriek: 'Je hebt al snel een punt’

    Dial Q Filmquiz in De Verkadefa­briek: 'Je hebt al snel een punt’

    DEN BOSCH - Zin om ruim twee uur de kennis van films te testen? Dat kan op 25 oktober in de Bossche Verkadefabriek tijdens de Dial Q Filmquiz. Het is een knipoog naar het tv-programma ‘Voor een briefkaart op de eerste rang’. Daarin liet presentator Bob Bouma (‘Lieve dames, beste heren’) twee kandidaten reageren op fragmenten uit oude en actuele speelfilms. ,,Maar de Dial Q Filmquiz is eerder een interactief filmprogramma dan een eenzijdig vragenvuur’’, zegt Paul Luiken.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch