Volledig scherm
PREMIUM
Kort voor de aanvang van de 25 km op dag twee van de Bossche Avondvierdaagse. © Chris Korsten

Onderweg een bakkie kán tijdens de Bossche Avondvierdaagse

DEN BOSCH - De 73ste editie van de Bossche Avondvierdaagse loopt tot nu toe ‘gesmeerd’. “Nog geen zware blessures gezien, alleen af en toe een blaar moeten doorprikken”, rapporteert EHBO-medewerker Ineke van Rosmalen. Ook de deelnemers aan de 25 kilometer, de grootste afstand, marcheren er lustig op los zonder al te veel gehinderd te worden door allerlei pijntjes en kwaaltjes.

Sociaal-cultureel centrum De Biechten vormt op dag-2 het startpunt van ‘de 25'. “Ik heb er echt zin in”, zegt Miriam van Goethem (59) uit Heesch, met een glimlach op het gezicht. “Gisteren was een asgrijze dag, moet je nu eens naar boven kijken! Samen met een paar vrienden en bekenden trek ik er zo direct op uit. Onderweg zullen we wellicht ergens gezellig een bakkie doen, want dit is absoluut geen wandelwedstrijd. Los van de fun betekent meedoen voor mij een mooie gelegenheid om te trainen voor de Vierdaagse van Nijmegen. In juli sta ik voor de zevende keer klaar in de startblokken.”

  1. Restauratie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaartje pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    Restaura­tie huis Jeroen Bosch kost meer dan miljoen, precies prijskaart­je pas duidelijk na onderzoek à 130.000 euro

    DEN BOSCH - Natuurlijk gaat de restauratie van het Jeroen Boschpand De Kleine Winst op de Bossche Markt meer geld kosten dan gedacht. Die waarschuwing gaf wethouder Mike van der Geld al vast aan de politiek. Hoeveel meer dan de in 2017 geschatte één miljoen euro is (nog) niet te zeggen. Daar is weer de 130.000 euro voor nodig die de gemeenteraad beschikbaar moet stellen voor een onderzoek naar de bouwhistorische restauratie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch