Volledig scherm
De fiets waarop Indy Verhallen reed toen zij werd geschept op de hoek Harendonkweg-Bruistensingel in Den Bosch. © Bart Meesters

Onderzoek fataal ongeluk op Bossche Harendonkweg ‘volop bezig’

DEN BOSCH - De politie is nog ‘volop bezig’ met onderzoek naar de toedracht van het ongeluk op de Bossche Harendonkweg dat uiteindelijk heeft geleid tot het overlijden van Indy Verhallen (17). De Rosmalense fietsster overleed maandagochtend nadat zij zaterdagnacht op de kruising met de Bruistensingel werd geschept door een auto die werd bestuurd door een 37-jarige Bosschenaar.  

,,We zijn druk bezig zijn om zo helder mogelijk te krijgen wat er vooraf is gegaan aan het tragische ongeluk. Wat we hiervoor precies doen, kunnen we nu niet zeggen.’’ Dat zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.  Volgens haar is waarschijnlijk in de loop van volgende week meer bekend. 

Schuld 

De Bosschenaar werd maandagochtend in vrijheid gesteld en werd niet voorgeleid bij de rechter-commissaris. Volgens de politie reed de man door na de aanrijding. Maar de verdenking is onvoldoende voor voorgeleiding. ,,Doorrijden na een aanrijding is geen feit voor voorgeleiding. Eventueel dood door schuld zou dat wel zijn, maar daar wordt nog verder onderzoek naar gedaan.’’ Dat zei de woordvoerster hierover dinsdag. 

Alcohol

Zij benadrukt dat de man nog steeds verdachte is. Maar zij gaat niet in op de vraag waarmee de politie concreet bezig is. De man zegt na het  ongeluk niet direct te zijn doorgereden. Hij zou eerst poolshoogte hebben genomen op de plaats van het ongeluk. Uiteindelijk kwamen agenten de man zondagochtend de man rijdend tegen en gaf hij toe op dat moment onder invloed van alcohol te verkeren.

Een bloedonderzoek waaraan de man zondagochtend heeft meegewerkt zou hierover meer duidelijkheid kunnen bieden. Door terug te rekenen zou kunnen blijken of de man onder invloed was tijdens het ongeluk. Naar verluidt is het resultaat van het onderzoek nog niet bekend.

Hij heeft naar verluidt nog niet de beschikking over zijn rijbewijs en auto die hij zondag moest ‘inleveren’.

Bekijk hieronder de beelden van het onderzoek na het ongeval.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch