Volledig scherm
PREMIUM
De toegangsweg naar recreatiepark Vinkeloord. © Marc Bolsius

Ongeruste bewoners Dierenbos op Vinkeloord krijgen donderdag duidelijkheid over permanente bewoning

VINKEL - De meer dan honderd bewoners die permanent op Dierenbos in recreatiepark Vinkeloord wonen krijgen nog vandaag de zo vurig gewenste duidelijkheid over hun toekomst. Volgens wethouder Roy Geers ontvangen de ongeruste bewoners een brief waarin staat wat de gemeente Den Bosch van plan is én een uitnodiging voor een informatie-avond. 

Aan het begin van dit jaar liet de gemeente de bewoners van weten dat zij één jaar de tijd hebben om op vrijwillige basis andere permanente woonruimte te zoeken. En gaf hen de tijd om zich vóór 1 januari 2020 te laten uitschrijven naar het nieuwe woonadres buiten Vinkeloord. Na die datum zou er gehandhaafd worden. Die brief veroorzaakte volgens voorzitter Ron van der Wurff van de Belangengroep Jaargasten Vinkeloord voor ’ontzettend veel onrust’. 

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch