Volledig scherm
Het station van Den Bosch is ontruimd. © Bart Meesters

Ontruiming station: 'Ik heb de mensen eerst nog rustig hun koffie laten opdrinken'

DEN BOSCH - De ontruiming van het station in Den Bosch verliep volgens een medewerkster van restaurant Le Figaro donderdagavond rustig. Op het moment dat de politie de medewerkster van de zaak verzocht om de zaak te ontruimen, zaten enkele gasten in het restaurant. "Ik heb ze eerst maar rustig hun koffie laten opdrinken."

De politie komt rond 20.00 uur Le Figaro binnen met het verzoek om de zaak te ontruimen. Op dat moment zijn alleen de medewerkster en zes gasten in de zaak. Nadat zij de koffie op hadden hebben ze rustig via de achterkant het pand verlaten. Ergernis was er niet. Wel waren ze geprikkeld over het feit dat ze hun trein niet konden halen.

De eigenaar van Le Figaro was op het moment van de ontruiming op het plein aan de voorkant van zijn zaak en mocht het restaurant niet in.

Volledig scherm
Het ontruimde terras van Le Figaro. Met uitzicht op het eveneens ontruimde station. © Marc Brink/BD
  1. Na kritiek gaat sushifestival in Den Bosch aangepast verder
    PREMIUM

    Na kritiek gaat sushifesti­val in Den Bosch aangepast verder

    DEN BOSCH - Kritiek heeft geleid tot aanpassing van sushifestival Joy, vanaf 24 tot en met 26 augustus in het Bossche Paleiskwartier. De opzet van het evenement is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op sociale media werd destijds geklaagd over lange rijen, hoge prijzen. Ook zou een aantal gerechten niet vers zijn tijdens het festival, waar verspreid over drie dagen zo'n 20.000 bezoekers op af zijn gekomen. De organisatie sprak destijds van 'een leermoment'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch