Het laatste deel van de 65 meter lange fietsbrug wordt ingehesen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het laatste deel van de 65 meter lange fietsbrug wordt ingehesen. © Jan Zandee

Ook de tweede fietsbrug ligt, nieuwe rotonde Van der Valk medio december open

DEN BOSCH - Té lang om in één keer te vervoeren, dus kwam de tweede fietsbrug bij de nieuwe rotonde van Van der Valk in Vught in drie delen aan. Vrijdag lag de 65 meter lange verbinding richting Den Bosch uiteindelijk keurig waar die moet liggen. Er is nog wel wat werk te doen en dan gaat de rotonde op de avond van 19 december open.

 1. Fietsbruggen en superrotonde Van der Valk duurder en nét even anders
  PREMIUM

  Fietsbrug­gen en superroton­de Van der Valk duurder en nét even anders

  DEN BOSCH - Geen aannemer kon de superrotonde op de Postweg op de grens tussen Den Bosch en Vught voor de prijs aanpakken die Den Bosch in gedachten had. Dus moest de gemeente ingrijpen en het plan aanpassen. De twee fietsbruggen kosten nu in totaal 5 ton meer én komen er net even anders uit te zien. ,,Het groen en de veiligheid voor fietsers blijft overeind staan’’, belooft verkeerswethouder Ufuk Kâhya.
 2. Onzeker of autodief die Peter Stolzenbach doodreed psychotisch was, verdachte zegt elke dag ‘pijn’ te hebben
  PREMIUM

  Onzeker of autodief die Peter Stolzen­bach doodreed psycho­tisch was, verdachte zegt elke dag ‘pijn’ te hebben

  DEN BOSCH - Een psychose is niet vast te stellen. Maar wel een persoonlijkheidsstoornis, verminderde toerekeningsvatbaarheid en een ‘schemertoestand van voorbijgaande paranoïde verschijnselen’. Volgens een psychiater en psycholoog geldt dat voor de man (44) uit Geldrop die op 1 augustus vorig jaar op de Bossche Bruistensingel-Hervensebaan Bosschenaar Peter Stolzenbach (50) dood heeft gereden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch