Volledig scherm
Het door een zware aardbeving getroffen Ambon. © Reuters

Ook Den Bosch schiet zwaar getroffen Ambon te hulp

DEN BOSCH - Na de gemeenten Vught (10.000 euro) en Waalwijk (48.000) euro schiet ook Den Bosch de door een zware aardbeving getroffen Molukken te hulp. Samen met de Molukse gemeenschap in Den Bosch wordt gekeken waar de 10.000 euro voor de wederopbouw van Ambon het beste aan uitgegeven kan worden. 

Bij de aardbeving van 6,5 op de schaal van Richter, eind september ,vielen meer dan 40 doden en 1600 gewonden, moesten 100.000 mensen op de vlucht en raakten 6500 huizen en openbare gebouwen verwoest of beschadigd.

Via de Molukse gemeenschap in Den Bosch

Een meerderheid van de Bossche gemeenteraad gaat dinsdag 10 december akkoord met een motie om de wederopbouw te steunen via de Molukse gemeenschap in de stad. Die had vorige week in een petitie om hulp gevraagd.  

  1. Eerbetoon aan levenskunstenares Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Eerbetoon aan levenskun­ste­na­res Bianca Tanganda: mystieke inkijkjes in de ziel

    Zinsbegoochelende ogen die je diep in het onderbewuste raken. De Bossche kunstenares Bianca Tangande schilderde graag ogen. Spiegels van de ziel als poort naar een ultieme kunstbeleving. Want Tangande had een onverzadigbare honger naar alles wat kunst ademde. Van performances en tekenwerk, tot schilderijen en textielkunst. Een levensgenieter die met flair en ruimhartigheid iedereen wilde enthousiasmeren voor de kunsten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch