Volledig scherm
PREMIUM
Oorlogsveteraan Douglas Farrington met de Bossche burgemeester Jack Mikkers. © Marc Bolsius

Oorlogsveteraan (93) verrast Den Bosch met bezoek: ‘Bij de bevrijding hing de stad vol rook’

Bevrijding 75 jaarDEN BOSCH - Douglas Farrington (93) baarde dinsdagmiddag opzien in de Bossche binnenstad. Op zijn blauwe colbert glansden onderscheidingen waaronder de hoogste Franse nationale onderscheiding. De Engelsman keerde terug in de stad die hij 75 jaar geleden bevrijde als (sluip)schutter van de 53rd Welsh division.

 Vanaf het station heeft Farrington zich in een rolstoel naar het stadhuis laten duwen. Burgemeester Jack Mikkers ondersteunt hem naar de ingang van het stadhuis. ,,Nee, ik heb niks herkend. Bij de bevrijding hing de stad vol rook’’, zegt Farrington. Hij verheugt zich op een door de gemeente aangeboden rondrit. Hij wil in elk geval naar ‘de sluis’. Hij doelt op Sluis 0 die een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Den Bosch.

  1. De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeentelijke grond

    De Bossche Groenen pleit voor klimaatbos op deel 685 hectare gemeente­lij­ke grond

    DEN BOSCH - De Bossche Groenen wil een klimaatbos op een deel van de 685 hectare grond die de gemeente Den Bosch in eigendom heeft en verpacht. Dat kan samen met inwoners, maar ook door een plan te maken waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben om te investeren en op die manier hun CO2-uitstoot te compenseren, schrijft Engeli Kummeling in een notitie die dinsdagavond tijdens de commissie Omgeving besproken wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch