Volledig scherm
Het groepje van de Stadsbibliotheek Den Bosch bekijkt de gedichten op de Bossche gevels. © Marleen Duijf

Op pad met de InstaPoëzieTour in Den Bosch

DEN BOSCH - Stadsbibliotheek Den Bosch hield zaterdag een Insta-workshop in combinatie met een tocht langs gedichten op Bossche gevels. Een goede vondst in deze Week van de Poëzie die nog t/m 31 januari duurt.  

Zo'n tien deelnemers deden mee aan de workshop waarin fotogeniek Den Bosch en poëzie samengingen. De InstaPoëzieTour is de tweede Instagramcursus van de Bibliotheek Den Bosch in maart volgt een derde InstaNatuur.  

De 13-jarige Sophie Verstraeten uit Rosmalen is met haar moeder meegekomen naar de Bossche stadsbibliotheek. ,,We doen vaker samen een cursus omdat we dat gezellig vinden”, zegt ze. Natúúrlijk zit deze puber veel op Instagram. Sophie kent de 'Insta-app' wel die via de smartphone een blik geeft op foto’s  en video's die wereldwijd worden gemaakt.,,Voor mij is het helemaal nieuw”, zegt moeder Netty van der Velden, die net de app heeft geïnstalleerd. 

De jongemannen van InstaDenBosch die de workshop Instagram geven tips over onder meer kleur, compositie en fotografiesites. Dan gaat het gezelschap mee met Erwin Verzandvoort en Nik de Vries van de Bossche Stichting Poëzie op Straat. Het is een mooie wandeling door de historie en langs huizen waarop gedichten zijn geschilderd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    Badminton in blacklight: ‘De dropshots vallen net iets anders’

    DEN BOSCH - Badminton in Nederland heeft -mede doordat wereldtoppers ontbreken- wel eens betere tijden gekend. De populariteit is tanende. Een uitvloeisel daarvan is dat de sport steeds vaker in verband wordt gebracht met ‘spruitjes en truttigheid’. Om tegenspel te bieden aan het ietwat suffige imago heeft badmintonvereniging De Maasshuttles iets ludieks bedacht: het organiseren van een blacklight toernooi. De fantasievariant vond zaterdagmiddag in Maaspoort Sports & Events gretig aftrek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch