Volledig scherm
Een van de boten van De Hertog in actie. © Roeivereniging De Hertog

Open dag roeivereniging De Hertog

DEN BOSCH - Roeivereniging De Hertog houdt zondag de jaarlijkse open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kan iedereen kennis komen maken met de roeisport in het clubhuis aan de Citadellaan, aan het water van de Aa tegenover het Rijksarchief.

Onder begeleiding van een ervaren stuurman of -vrouw kan er een stukje worden geroeid. De minimale lengte om in één van de boten plaats te mogen nemen is 150 centimeter.

Er worden rondleidingen gegeven door de botenloods, er kan tegen elkaar worden geroeid op roeimachines op het land en de kantine is geopend. Voor de kleintjes is een knutselhoek waar ze een eigen bootje kunnen maken. Er zijn drankjes en broodjes knakworst te koop.

Roeivereniging De Hertog is opgericht in 1992, als de honderdste roeivereniging van Nederland. De Hertog telt meer dan vierhonderd leden en heeft een vloot van meer dan zestig boten. Meer informatie is te vinden op rvdehertog.nl.

  1. Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemonnee kapen woningen weg
    PREMIUM

    Starters vissen in Vught achter het net; kopers met dikkere portemon­nee kapen woningen weg

    VUGHT - Ze hadden zich zo verheugd op een mooie ‘betaalbare’ nieuwbouwwoning op de toplocatie Isabellaveld in Vught. Een woning van maximaal 250.000 euro, een limiet die de gemeenteraad vorig jaar vaststelde. Maar helaas, de starters hebben pech. Alleen kopers met een dikkere portemonnee die óók nog eens 38.000 euro ophoestten voor het ‘pluspakket’, kregen een woning toegewezen. Toeval? Aspirant-kopers, de Vereniging Eigen Huis en D66 plaatsen er vraagtekens bij.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch