Volledig scherm
Een van de boten van De Hertog in actie. © Roeivereniging De Hertog

Open dag roeivereniging De Hertog

DEN BOSCH - Roeivereniging De Hertog houdt zondag de jaarlijkse open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kan iedereen kennis komen maken met de roeisport in het clubhuis aan de Citadellaan, aan het water van de Aa tegenover het Rijksarchief.

Onder begeleiding van een ervaren stuurman of -vrouw kan er een stukje worden geroeid. De minimale lengte om in één van de boten plaats te mogen nemen is 150 centimeter.

Er worden rondleidingen gegeven door de botenloods, er kan tegen elkaar worden geroeid op roeimachines op het land en de kantine is geopend. Voor de kleintjes is een knutselhoek waar ze een eigen bootje kunnen maken. Er zijn drankjes en broodjes knakworst te koop.

Roeivereniging De Hertog is opgericht in 1992, als de honderdste roeivereniging van Nederland. De Hertog telt meer dan vierhonderd leden en heeft een vloot van meer dan zestig boten. Meer informatie is te vinden op rvdehertog.nl.

  1. Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden
    PREMIUM

    Voorzitter Joost de Koning wil Walk to Fight Cancer uitbreiden naar meer steden

    DEN BOSCH - ,,Ik was zeven toen ze overleed. Als mijn moeder in deze tijd darmkanker had gekregen, was ze er misschien nog geweest. Door meer onderzoek en nieuwe methoden komen we steeds een stapje verder. Krijgen we die ziekte er stapje voor stapje onder. Dat is mijn motivatie." Initiatiefnemer Joost de Koning uit Engelen loopt vanaf woensdag met ongeveer 30 andere Brabantse wandelaars de derde editie van de 'Walk to Fight Cancer'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch