Volledig scherm
PREMIUM
Reylly Brands, Olav Sommers, Gerda van Oorschot en Foppe Bakker (vlnr) in training voor het EK. © Van Assendelft Fotografie

Open Europees kampioenschap Japans mahjong: ‘Net zo onvoorspelbaar als potje poker’

ROSMALEN - Maar liefst 140 spelers van de Japanse mahjong-variant, het riichi, strijden vanaf 21 juni in Rosmalen om het 'open' Europese kampioenschap. Leden van de regiovereniging Anpai zitten achter de organisatie.

Ze oogt dan wel tamelijk 'tranquilo' maar in haar binnenste woekert de tierigheid: kort effe praten en dan snel weer aan het spelen. Riichi wel te verstaan: de Japanse mahjong-variant, waarvoor Gerda van Oorschot deze clubavond van haar vereniging Anpai in Berghem wil trainen.

  1. Burgemeesterslek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’
    PREMIUM

    Burgemees­ter­slek: ‘Warrig politiek steekspel’ en ‘zaak die volledig is ontploft’

    DEN BOSCH - Is het Bossche burgemeesterslek boven water? Voor het Openbaar Ministerie (OM) wel. Daarom hoorden ex-wethouder Jos van Son en gemeenteraadslid Sjef van Creij maandag tijdens een rechtszaak elk een boete van duizend euro tegen zich eisen. Rob van Huijgevoort, advocaat van Van Creij, sprak over ‘een warrig politiek steekspel’. Esther Vroegh, advocaat van Van Son, had het over een zaak die ‘volledig is ontploft’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch