Volledig scherm
Een kiezer brengt een stem uit. © ANP

Opkomst in Den Bosch lijkt iets hoger dan vijf jaar geleden

UpdateDEN BOSCH - De opkomst bij de Europese verkiezingen van vrijdag lijkt in Den Bosch iets hoger te liggen dan vijf jaar geleden. In twintig geselecteerde stembureau's heeft 39,67 procent van de kiezers een stem uitgebracht. Dit is 0,6 procent meer dan in 2014, zo laat de gemeente weten. 

Bij de tellingen van alle 93 stembureaus kan dit percentage iets afwijken. Die uitslag van de verkiezingen, net als het definitieve opkomstcijfer, volgt echter pas zondagavond rond 23 uur. 

De opkomst bij deze verkiezing is traditioneel al laag. Vijf jaar geleden kwamen uiteindelijk verspreid over de hele dag 43.174 kiesgerechtigden opdagen, terwijl er 111.343 kiesgerechtigden zijn in Den Bosch. Dat zorgde voor een opkomst van 39,1 procent. 

In Den Bosch werd D66 toen de grootste met 20,12 procent van de stemmen, gevolgd door de PVV (13,96 procent) en de VVD (12,8 procent). Uit de eerste landelijke exit-polls blijkt juist de PvdA de winnaar van deze verkiezing.

  1. Cromvoirtsepad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’
    PREMIUM
    UPDATE

    Cromvoirt­se­pad Vught ‘verhard’ met bouwafval én asbest: ‘Je kunt er niet overheen, we rijden al onze banden lek’

    VUGHT - Werkschoenen, delen van badkamerkraantjes, spuitbussen, glas, plastic, spijkers en zelfs stukjes asbest. Bewoners hebben de afgelopen dagen al veel opgeruimd, maar het Cromvoirtsepad in Vught ligt nog steeds vol met resten bouwafval. ,,Levensgevaarlijk en te gek voor woorden", aldus de bewoners. Vught heeft de Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) ingeschakeld om onderzoek te doen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch