Volledig scherm
© Carla van Loon

Oppositie redt Bossche coalitie bij besluit over zwembad in West

DEN BOSCH – Fractievoorzitter Paul van der Krabben van coalitiepartij Bosch Belang zei het na afloop niet met zoveel harde woorden, maar de oppositiepartijen in de gemeenteraad van Den Bosch hebben de coalitie in het zadel gehouden.

,,Als ons voorstel over het zwembad in West het vanavond niet had gehaald, had dat zeer zware consequenties voor de samenwerking binnen de coalitie gehad. Woensdagavond overlegt onze fractie toch nog omdat wij de steun van onze directe collega’s niet gehad hebben. De oppositie beseft beter hoe belangrijk het zwembad in West voor ons is’’, verklaarde de aanvoerder van Bosch Belang desgevraagd na afloop van de raadsvergadering. 

Billen knijpen

Volledig scherm
Frans van Valkenburg (Bosch Belang) © Jos van de Ven

Voor de fractie van Bosch Belang was het billen knijpen over de stemming van de motie om nog vóór de verkiezingen in maart 2018 van het college van B en W op te krijgen over hoe, wat waar en wanneer er een nieuw zwembad in de wijk West komt. De fractie wist dat de coalitiepartners VVD, CDA, Rosmalens Belang en D66 niet met het voorstel akkoord zouden gaan. En ook sportwethouder Jos van Son verklaarde als verwacht tegen de motie te zijn. 

Quote

De oppositie beseft beter hoe belangrijk het zwembad in West voor ons is

Paul van der Krabben (Bosch Belang)

Van der Krabben: ,,We wisten dat we nog één oppositiepartij nodig hadden en waren niet helemaal zeker van de PvdA.’’ Die steun kwam, net als de steun van de SP, Bossche Volkspartij, gewoon ge-DREVEN, Bossche Groenen, Groen Links en Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch. Nadat bleek dat het voorstel de meerderheid had, sloeg Frans van Valkenburg van blijdschap keihard met zijn vuist op tafel. Van Valkenburg is al jaren de drijvende kracht achter de komst van een zwembad in West en hiel de afgelopen weken zijn poot stijf, ondanks het standpunt van de wethouder en de coalitiegenoten. 

Overigens kan de blijdschap van Bosch Belang nog voor de verkiezingen omslaan in diepe rouw. Omdat het college wordt gevraagd al het mogelijke te doen om een voorstel op tafel te krijgen. En het college uiteindelijk ook kan zeggen dat al het mogelijke gedaan is, maar het niet gelukt is een voorstel al rond te krijgen. En B en W heeft ook nog de vrijheid om het voorstel naast zich neer te leggen. Maar dat zal met deze heikele kwestie niet voor de hand liggen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brokkenpiloot (52) pikt kritiek niet en wil Bossche horecabaas neersteken: 'Hij trof met mij de verkeerde’
    video

    Brokkenpi­loot (52) pikt kritiek niet en wil Bossche horecabaas neersteken: 'Hij trof met mij de verkeerde’

    DEN BOSCH - Aangevallen worden door iemand met een mes is voor de meeste mensen een traumatische ervaring, maar de 54-jarige Bosschenaar die gisteren gewond raakte bij een steekpartij haalt zijn schouders er voor op. Sterker nog, hij is blij dat de dader hem uitkoos en niet iemand anders. ,,Mij krijg je niet zo makkelijk klein. Wat als hij een ouder iemand had aangevallen?”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch