Volledig scherm
Werkzaamheden Hervensebaan © Bart Gotink/BD

Overlast voor automobilist vanwege groot onderhoud aan Hervensebaan Den Bosch

DEN BOSCH - Met de start van de werkzaamheden aan de Hervensebaan is daar tot en met december overlast te verwachten voor fietsers en automobilisten.

Volledig scherm
Werkzaamheden Hervensebaan © Bart Gotink/BD

Vooral de eerste twee maanden zullen automobilisten veel overlast ervaren, als de weg éénrichtingsverkeer wordt. Het verkeer mag sinds afgelopen maandag voor ongeveer zeven weken enkel van de Balkweg richting de Bruistensingel rijden, de andere richting is afgezet. De aannemer hoopt zo dat 'het verkeer door kan blijven rijden, terwijl ze eveneens voldoende veilige werkruimte overhouden om aan het fietspad te kunnen werken.'

De inritten naar bedrijven en woningen langs de weg blijven zoveel mogelijk bereikbaar, zo wordt ook aangekondigd. Al kan het wel zijn dat deze wel voor kortere tijd worden afgesloten, als er nieuw asfalt wordt aangebracht. Voor het parkeren worden geen problemen verwacht. Wel wordt opgeroepen enkel in de vakken te parkeren, zodat de hulpdiensten voldoende ruimte hebben.

Voor het grote onderhoud aan de weg wordt het asfalt in zijn geheel verwijderd en vervangen. Ook komt er een nieuwe riolering voor het regenwater. Kabels en leidingen worden verlegd. Na de werkzaamheden zal de weg volgens een nieuwe ontwerp open gaan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch