Achter deze muur schuilt de tuin van het Stadsklooster San Damiano. In een nieuw gebouwtje zouden dak- en thuislozen kunnen worden opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter deze muur schuilt de tuin van het Stadsklooster San Damiano. In een nieuw gebouwtje zouden dak- en thuislozen kunnen worden opgevangen. © Marc Brink/BD

‘Overlastgevers’ in tuin van stadsklooster? De gemeente zet er een streep door en komt snel met alternatief

OPVANGDEN BOSCH - Dak- en thuislozen die bij de Bossche Wilhelminabrug overlast veroorzaken zouden terecht kunnen in een nieuw gebouwtje in de tuin van het Stadsklooster San Damiano aan de Van der Does de Willeboissingel. De broeders hadden oren naar dat voorstel van de gemeente. Maar dezelfde gemeente heeft er een streep doorheen gezet. Waarom? 

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

 1. Max wil €60.000 studieschuld aflossen door spullen te ruilen
  Play

  Max wil €60.000 studie­schuld aflossen door spullen te ruilen

 2. Weerbericht | Dit weekend tot wel 26 graden
  Play

  Weerbe­richt | Dit weekend tot wel 26 graden