Volledig scherm
Overval in Vught in de zomer van 2015. © Bart Meesters

Overvaller tankstation in Vught na meer dan vier jaar gepakt

VUGHT - Meer dan vier jaar lang kwam hij ermee weg, maar de dader van een gewapende overval op een tankstation in Vught is dan toch aangehouden. Het gaat om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat meldt een betrokken wijkagent op sociale media.

Het gaat om de overvaller van de Shell-pomp aan de Esschestraat in Vught. In augustus 2015 vluchtte de dader daar weg met een geldbuit. Er werd die vrijdagavond nog wel iemand aangehouden in de buurt. Hij voldeed aan het signalement, maar bleek toch niet de dader te zijn.

DNA-match

De omgeving van het tankstation werd die avond afgezet met linten. De politie stelde de bewakingsbeelden veilig en sprak getuigen, maar de overvaller werd niet meer opgepakt.

Tot deze maand. Door middel van een DNA-match kwam de verdachte in beeld. Hij is ‘recent’ aangehouden, aldus de agent.

  1. Irritatie bij Werkwarenhuis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’
    PREMIUM

    Irritatie bij Werkwaren­huis over plannen met Kaaihal: ‘Inkomsten vallen straks voor een groot deel weg’

    Wo 16 okt. De plannen voor een nieuw te bouwen Kaaihal wekken veel irritatie op bij de uitbaters van het naastgelegen Werkwarenhuis op de Tramkade. In een ingezonden brief aan de gemeenteraad geven de initiatiefnemers van het Werkwarenhuis en Social Label dat met dat de komst van een nieuwe hal ‘de inkomsten van het Werkwarenhuis grotendeels wegvallen’. ,,Met alle gevolgen van dien.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch