Volledig scherm
Een vestiging van Papa John’s in Rotterdam. © Jan de Groen

Papa John’s Pizza komt naar Den Bosch, Subway opent vijfde vestiging op de Rietvelden

Ma 19 aug. Pizzaketen Papa John’s Pizza komt naar Den Bosch. Het is de eerste vestiging in de stad van de derde grootste pizzaketen in de wereld. Daarnaast opent Subway alweer de vijfde vestiging in de stad, ditmaal op de Rietvelden.

Dat blijkt uit de aangevraagde vergunningen. Papa John’s wil zich vestigen aan de Sint Teunislaan 68. Dat pand ligt naast de hoofdingang van winkelcentrum De Rompert. De pizzaketen begon in 1984 en heeft meer dan 5000 winkels in 45 landen. Daarmee behoort het samen met Domino’s Pizza internationaal tot de grote spelers. 

Schulden

In Nederland zijn er nu zo’n twintig restaurants. Juist afgelopen weekeinde kwam overigens naar buiten dat de keten startende ondernemers in de problemen heeft gebracht, doordat de kosten zo hoog bleken dat franchisers met torenhoge schulden achterbleven. Het is niet duidelijk wanneer de pizzeria in Den Bosch opent.

Broodjesketen

Broodjesketen Subway heeft verder haar oog laten vallen op een pand aan de Rietveldenweg 52, waar onder meer Karwei en Würth zijn gevestigd. Op het bedrijventerrein komt dan alweer de vijfde vestiging van de Amerikaanse keten. Zo zit de keten al aan de Onderwijsboulevard, Stationsweg, op de meubelboulevard en bij een tankstation langs de Maaspoortweg. Ook hier is nog niet duidelijk wanneer de vestiging opengaat. 

 1. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.
 2. Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaarzen cheque op voor Foundation
  video

  Maarten van der Weijden haalt bij Dommelbaar­zen cheque op voor Foundation

  VUGHT - Het contrast was groot, zondagochtend rond half acht bij het Feel Fit Center. De anders zo energieke Maarten van der Weijden had de slaap nog in z'n ogen, terwijl alles om hem heen één kolkende massa was. Het fenomeen uit Waspik was getuige van de hectische laatste kilometers die drie clubs bij elkaar zwommen tijdens een 12-uurs zwemmarathon. Een activiteit in het kader van het gouden jubileum van De Dommelbaarzen. De opbrengst van 5201 euro komt ten goede aan zijn Foundation die het geld weer doorgeeft aan KiKa.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch